[O1] Jakie dystanse do ori głośników.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peti-22822
    Classic
    • 2010
    • 31

Zamieszczone przez Arti23
    szkoda, westwi78, nie wiem czy to ma znaczenie ale z tego co widzę macie 1.9 TDI a ja 2.0 TDI.
    już doszedłem co tak gwiżdże, to turbina, poprzednio miałem AGR'a i nim turbinę zupełnie inaczej było słychać
    ja miałem DSG w BKD, poza tym te skrzynie są takie same, ale jak Ci tak ciągle gwiżdże sprężarka to chyba nie jest za dobrze...
  • amperek
    Drive
    • 2009
    • 88
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Witam mam zamiar wygłuszyć drzwi i mam dylemat czy takie dystanse: http://allegro.pl/item943223238.html będą pasować do ori głośników w skodzie O1 czy jakiś inny rozmiar, i czy trzeba wycinać coś w boczku jakiś plastik czy pasuje wszystko bez żadnych ingerencji w boczek ? Proszę o info z góry dzięki pozdrawiam
    Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
    Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Masz tutaj porządne dystanse.Większość aut u nas jeździ z nimi.:

Uwaga!Przy zakupie głośnikĂłw Power Bass dystanse za 1zł! Dystanse lakierowane oraz impregnowane 3 warstwy. Zastosowanie:Dystans z MDFu pod głośnik 165mm do skody octavi 1.Dystans przykręcany jest w te same miejsca co fabryczny plastikowy adapter. Wymiary pierścienia to otwĂłr na głośnik 144mm grubość 40mm.Uwaga: zalecany montaĹź przy uĹźyciu śrub z łbem zamkowym (z gwintem metrycznym M6) wymaga to wyjecia fabrycznych plastikowych kołkĂłw mozna zamĂłwić kpl 6 śrub z nakretkami (dodatkowa opłata 2zł za kpl) otwory pod wkrety mocujące głośnik trzeba zawiercić wiertłem (2-3mm)  zapobiegnie to ukręceniu wkrętĂłw lub rozwarstwieniu pierścienia dystans mdf daje się przykrecić do drzwi tylko w jednej pozycji   Wszystkie dystanse po frezowaniu są szlifowane a następnie nanoszone są 3 specjalne warstwy zabezpieczające przed wilgocią. Szlifowanie powierzchni dystansu po frezowaniu jaki i w trakcie lakierowania pozwala uzyskać szczelną i gładką błyszczącą powłokę na całej powierzchni mdfu rĂłwnieĹź linii cięcia co skutecznie zapobiega wnikaniu wilgoci do wnętrza mdfu.,Octavia 1 - dystans MDF pod głośnik 165mm (2 sztuki)
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Krzycho-63
        Rider
        • 2007
        • 628
        • Superb II (3T4)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Tak-będą pasowały.W boczku nic nie wycinasz.Są pod głośniki o średnicy 165mm,a takie są w octavii.Odkręcasz fabryczne dystanse plastikowe i w ich miejsce montujesz te z mdf-u.Oczywiście potrzebne są dłuższe śrubki.
        Skoda Superb II Ambition
        2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• ziutsane
          RS
          • 2007
          • 2376

Tak jak pisze kolega wyzej. Usuwasz tylko te plastikowe cos na mocowanie srub, dajesz sruby metryczne (chyba fi 6 jak dobrze pamietam), wygluszasz drzwi (dobrze by bylo zatkac blacha alu np. 2mm na nitach albo zrobic wzmocnienie z zywicy) i cieszysz sie lepszym dzwiekiem z serii. Masz podstawe, zeby szukac odpowiedniego zestawu na przod jak cos :diabelski_usmiech
          Radio: C90r+XDP210EQ
          Kable:Opt,Skyline,50 mm
          Wzm:XES M1+FP 1.800
          Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• jacog
            Rider
            • 2008
            • 420
            • Felicia I (6U1)

O ile głebszy może być głosnik jeżeli zastosuje się dystanse z MDF jak powyżej? Oryginalny plastik z tego co mierzyłem nie pozwala na głośnik głębszy niż 55mm (ale grubości tego plastiku zapomniałem zmierzyć), dystanse z POWE maja 40mm grubości jak widze.

Komentarz

• Krzycho-63
              Rider
              • 2007
              • 628
              • Superb II (3T4)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez jacog
              O ile głebszy może być głosnik jeżeli zastosuje się dystanse z MDF jak powyżej?
              Ja mam głośniki o głębokości 60 mm.Z tego co patrzyłem to przy głębszych głośnikach i dużym magnesie,trzeba lekko podciąć blachę mocowania prowadnicy szyby(nie prowadnicę).
              Skoda Superb II Ambition
              2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• jacog
                Rider
                • 2008
                • 420
                • Felicia I (6U1)

No właśnie chciałbym uniknąć podcinania a 60mm to może być na styk (chce kupić Helix DB 62.1). Zdemontuje dziś głośnik, zmierzę jaką grubość ma oryginalny plastik i wszystko będzie jasne.

Komentarz

• mamaj12
                  RS
                  • 2009
                  • 1956
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

jacog, ja u siebie zagiąłem
                  obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                  wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• jacog
                    Rider
                    • 2008
                    • 420
                    • Felicia I (6U1)

mamaj12, pewnie i ja tak zrobie bo ta blacha jest płycej niż myślałem. Grubości plastikowego dystansu nie udało mi się zmierzyć bo to do czego jest dostęp po wykręceniu głośnika ma nieregularną grubość

Komentarz

• ziutsane
                      RS
                      • 2007
                      • 2376

Ja wycialem w p....u ta blache
                      Radio: C90r+XDP210EQ
                      Kable:Opt,Skyline,50 mm
                      Wzm:XES M1+FP 1.800
                      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

Pracuję...